3 nieuwe juryleden voor SODA2017

Dit jaar verwelkomt de SODA jury drie nieuwe juryleden: Marleen Stikker (Waag Society), Michiel Leenaars (Internet Society Nederland) en Paul Geurts van Kessel (winnaar SODA2016). Wil jij kennismaken met de voltallige SODA jury én de zes SODA finalisten? Kom dan naar de awardbijeenkomst tijdens het Jaarcongres ECP op 16 november in Den Haag.

SODA jury

De SODA jury heeft de belangrijke taak om de beste open data toepasingen te selecteren voor de finale van SODA2017. Juryleden Arno Visser (Algemene Rekenkamer), Marianne Linde (gemeente Tilburg), Chris Sigaloff, Marleen Stikker (Waag Society), Michiel Leenaars (Internet Society Nederland) en Paul Geurts van Kessel (winnaar SODA2016) bogen zich dit jaar over de 31 inzendingen voor de Stuiveling Open Data Award.

"Werken met open data is zowel kunst als ambacht. Deduceren en combineren van datasets is de start van een reis die tot de meest verrassende ontdekkingen leidt." - Arno Visser (voorzitter)

Wie wint SODA2017?

Wie wint dit jaar de felbegeerde open data award? De zes finalisten zijn inmiddels bekend en zij presenteren zich tijdens het Jaarcongres ECP. Hier wordt ook de winnaar van SODA2017 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een wisselbeker en een geldbedrag van € 20.000 voor de verdere investering en ontwikkeling van de toepassing, waarbij (her)gebruik van open data voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde voorop staat.

Wil jij bij de feestlijke uitreiking van SODA2017 zijn? Meld je dan aan voor het Jaarcongres ECP in de Fokker Terminal op 16 november in Den Haag.