DEADLINE SODA2019: 20 OKTOBER. Doe nu mee!

Aanstaande zondag, 20 oktober, is de laatste dag dat jouw inzending of nominatie voor alweer de vierde editie van de Stuiveling Open Data Award (SODA) kan worden aangemeld. Sinds de opening op 10 september hebben we al mooie inzendingen mogen ontvangen. Was jij al van plan om jouw Open Data initiatief in te sturen voor SODA2019? Doe dit snel! Op deze pagina kun je jouw project aan het rijtje inzendingen toevoegen.

SODA TEST

Voor wie?

Overheden, bedrijven, startups, maatschappelijke organisaties en individuen maken kans op de award, waaraan een geldbedrag van €20.000 gekoppeld is.

Heb je geen eigen initiatief, maar weet je er wel één die je graag uitgelicht wilt zien en kans op €20.000 gunt? Nomineren kan in dat geval ook. Kijk op deze pagina hoe je een initiatief nomineert.

Voorwaarden

Inzendingen (en ook nominaties) moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet er in ieder geval gebruik zijn gemaakt van open data afkomstig van één of meerdere publiek gefinancierde organisaties binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit mag uiteraard gecombineerd worden met data uit andere bronnen. De volledige lijst met voorwaarden en overige bepalingen kun je hier teruglezen.

Op vrijdag 15 november worden de finalisten bekendgemaakt. Zij dienen op donderdag 21 november tijdens de finale aanwezig te zijn om hun project te presenteren voor de vakjury en het publiek. De finale vindt ’s avonds plaats in de LocHal te Tilburg.