Doe mee aan SODA!

Gebruik jij open data van de Nederlandse overheid voor een website, app of andere toepassing? En wil je kans maken op 20.000 euro? Dan kon je tot en met 5 oktober 2020 meedoen aan SODA2020. Binnenkort tref je hier meer informatie over de inzendingen van SODA2020.

Prijs

De winnaar ontvangt de award en 20.000 euro om de open data toepassing verder te ontwikkelen, of voor inspanningen die het beschikbaarstellen of gebruiken van open data ten goede komen. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om jouw toepassing in de schijnwerpers te zetten!

Lees meer over SODA.

Spelregels

Inzendingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees daarom ook de uitgebreide deelnemersvoorwaarden en jurycriteria.

Hieronder vind je alvast een aantal belangrijke spelregels:

  • Er is open data gebruikt afkomstig van één of meerdere publiek gefinancierde organisaties binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Natuurlijk mag je (open) data uit andere bronnen hiermee combineren.
  • Je mag meerdere toepassingen inzenden, maximaal 3 per deelnemer.
  • Met het accepteren van de voorwaarden verklaar je dat aan eventuele (licentie)voorwaarden bij de gebruikte data is voldaan en garandeer je dat jij rechthebbende bent van de ingezonden toepassing.
  • Inzendingen moeten worden gedaan door middel van onderstaand formulier.
  • Door deel te nemen stem je er mee in dat een korte omschrijving van jouw inzending wordt gepubliceerd op deze website. Als deelnemer blijf je eigenaar van de ingezonden toepassing, tekst en afbeelding(en).
  • Finalisten dienen, bij voorkeur fysiek en als het niet anders kan online, aanwezig te zijn tijdens de award uitreiking in het najaar van 2020, om kans te maken op de prijs.
  • Insturen kan tot en met 5 oktober 2020.