Laat zien wat er mogelijk is met open data en maak kans op 20.000 euro! Deelname staat open voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van publieke organisaties gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie. De beste inzendingen presenteren zich op 16 november tijdens het Jaarcongres ECP in de Fokkerterminal in Den Haag, waar de jury de winnaar kiest.

Spelregels

We vragen je om een korte omschrijving van de toepassing te geven en een filmpje van maximaal 1 minuut te maken. Inzendingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees daarom ook de uitgebreide deelnemersvoorwaarden en jurycriteria. Hieronder vind je alvast een aantal belangrijke spelregels:

  • Er is open data gebruikt afkomstig van één of meerdere publiek gefinancierde organisaties binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Natuurlijk mag je (open) data uit andere bronnen hiermee combineren.
  • Je mag meerdere toepassingen inzenden, maximaal 3 per deelnemer.
  • Met het accepteren van de voorwaarden verklaar je dat aan eventuele (licentie)voorwaarden bij de gebruikte data is voldaan en garandeer je dat jij rechthebbende bent van de ingezonden toepassing.
  • Inzendingen moeten worden gedaan door middel van onderstaand formulier.
  • Door deel te nemen stem je er mee in dat een korte omschrijving van jouw inzending wordt gepubliceerd op deze website. Als deelnemer blijf je eigenaar van de ingezonden toepassing, afbeelding(en) en het filmpje.
  • Als deelnemer dien je bereid te zijn om tijdens het award event de toepassing te presenteren voor jury en publiek indien de jury jouw inzending vooraf selecteert als een van de beste inzendingen.
  • Insturen kan tot en met 15 september 2017.

Wat kun je winnen?

De winnaar ontvangt een wisselbeker en 20.000 euro om de open data toepassing verder te ontwikkelen, of voor inspanningen ten behoeve van het beschikbaarstellen of gebruiken van open data. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om jouw toepassing in de schijnwerpers te zetten!

Inzending Stuiveling Open Data Award

Omschrijf hoe de toepassing werkt, wat je er mee kunt, welke meerwaarde de toepassing heeft voor gebruikers en welke (potentiële) economische en maatschappelijke waarde de toepassing heeft.

Wat maakt jouw toepassing innovatief, creatief en uniek?

Een voorwaarde is dat in elk geval open data afkomstig van één of meerdere publiek gefinancierde organisaties binnen het Koninkrijk der Nederlanden gebruikt is. Het gebruik van andere open data bronnen daarnaast is vanzelfsprekend toegestaan. Lees ook de uitgebreide wedstrijdvoorwaarden.

Dit kan bijvoorbeeld een screenshot van de toepassing zijn, maar een logo of andere afbeelding mag ook.

Dit kan een korte pitch zijn om de jury te overtuigen, maar een instructie- of promotiefilmpje mag ook.