De jury van de Stuiveling Open Data Award nodigde onderstaande zeven inzendingen uit om zich te presenteren tijdens het Hoe Open? Festival op 12 december 2016. Startup Bleeve heeft die dag de eerste Stuiveling Open Data Award (SODA) ontvangen uit handen van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De HuisScan van Bleeve geeft woningeigenaren snel en eenvoudig inzicht in de beste energiebesparende maatregelen voor hun specifieke woning, op basis van open data.

Bekijk hier de terugblik op Hoe Open? Festival.

Inzendingen SODA2016

Hieronder staan - in willekeurige volgorde - de potentiële winnaars van de SODA. Ben je benieuwd naar alle andere inzendingen? Bekijk ze dan in dit overzicht. In dit dit overzicht staan de inzendingen die aan de wedstrijdvoorwaarden voldoen.

Boer en Bunder

Boer&Bunder

Boer&Bunder is een webapplicatie die de toegankelijkheid van vijf open data sets vergroot door de data te visualiseren op perceelsniveau. De app toont deze data voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland. Met de app kan een akkerbouwer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen. Bekijk het filmpje.

Bleeve

Bleeve HuisScan

De HuisScan van Bleeve heeft als doel woningeigenaren snel en eenvoudig inzicht te bieden in de beste energiebesparende maatregelen voor hun specifieke woning. Dit doen we door onder andere gebruik te maken van verschillende open data punten. Bekijk het filmpje.
 

Open Archieven

Open Archieven

Open Archieven is een meertalige website die historische akten van Nederlandse archieven doorzoekbaar en zichtbaar maakt. De website richt zich op personen die meer over hun voorouders of familiegeschiedenis willen weten. Het ontwerp van de website is responsive. Bekijk het filmpje.

OpenSpending

Open Spending

Met Openspending.nl krijg je inzage in de huishoudboekjes van gemeenten, provincies, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen. Je kunt per overheid de begroting vergelijken met de daadwerkelijke uitgaven. Bekijk het filmpje.

Argu

Argu Politiek

Argu Politiek is een webapplicatie waarmee het volgen van zowel de lokale als de nationale politiek een stuk eenvoudiger wordt. Bekijk wat politici en partijen stemmen in de gemeenteraad of de Tweede Kamer, welke voorstellen ze indienen, met welke thema's ze bezig zijn en hoe ze zich verhouden met andere partijen. Bekijk het filmpje.

Mobility Analist

MobilityAnalyst

De web-app MobilityAnalyst maakt gevolgen van nieuw mobiliteitsbeleid direct inzichtelijk en helpt in het besparen van reistijd, kosten en CO2-uitstoot. Vanaf nu kunnen werkgevers objectief en overzichtelijk het effect van specifieke werkgeversmaatregelen eenvoudig zélf in kaart brengen. Bekijk het filmpje.

GoOV

GoOV

GoOV is een app op een smartphone voor begeleiding van mensen met een verstandelijke of cognitieve beperking die moeite hebben met zelfstandig reizen, en wel met het openbaar vervoer willen gaan reizen. Met GoOV kunnen zij veilig en zelfstandig het OV gebruiken. Bekijk het filmpje.