Finalisten SODA2020 bekend!

De jury van de Stuiveling Open Data Award (SODA) heeft uit twintig inzendingen drie finalisten geselecteerd. Deze finalisten presenteren hun open data toepassingen tijdens de online awarduitreiking op donderdag 29 oktober. De awarduitreiking is onderdeel van de Den Bosch Data Week. 

Ben jij benieuwd wie 20.000 euro en de vijfde editie van de SODA wint? Bekijk de finalisten hieronder (in willekeurige volgorde) en meld je aan voor de online pitches en award ceremonie.

Finalisten SODA2020

KVK Regiodata

KVK Regiodata is een tool waarmee steden en regio’s onderbouwd kunnen verkennen waar hun economische kracht en onderscheidend vermogen liggen. De tool geeft op basis van diverse bronnen inzicht in de lokale en regionale economische structuur en ontwikkeling, waarbij het mogelijk is om op een eenvoudige wijze gebieden te vergelijken. Sinds kort brengt KVK Regiodata met actuele kwartaalcijfers ook de impact van de coronacrisis op de economie in regio’s in beeld. KVK Regiodata biedt nu dus een combinatie van monitoren en benchmarken.

Movimaps Veiligheidsratio fiets

In het publieke debat over fietsveiligheid worden nieuwe ontwikkelingen, zoals de e-bike of toename van het fietsgebruik door ouderen, gezien als een risico. Movimaps | veiligheidsratio fiets wil een bijdrage leveren aan dit publieke debat door beter inzicht te geven in de balans tussen fietsongevallen en fietsgebruik. Dit stimuleert de discussie over fietsveiligheid en zorgt ervoor dat de open data over fietsintensiteit wordt gebruikt en gedeeld. Dit stimuleert overheden om meer fietsdata beschikbaar te maken, waardoor er steeds meer bruikbare informatie over het fietsgebruik in Nederland beschikbaar komt.

Covid Dashboard

Sinds maart geeft www.coviddashboard.nl een actueel landelijk, regionaal en lokaal beeld van de COVID-19-crisis in Nederland. Het publieke dashboard wordt dagelijks up-to-date gehouden met de meest recente cijfers uit diverse open databronnen. Het dashboard werd ontworpen voor en met professionals in het publieke domein, zoals informatiemanagers bij Veiligheidsregio’s en epidemiologen bij GGD’s. Het dashboard geeft hen vanaf het begin van de crisis een actueel en toegespitst beeld.

Programma awarduitreiking 29 oktober

Op 29 oktober, van 19:00 tot 20:00 uur, wordt voor de vijfde keer de Stuiveling Open Data Award uitgereikt. In deze jubileumeditie komen oud winnaars aan bod, onderstreept de huidige president van de Algemene Rekenkamer Arno visser het belang van open data, presenteren de finalisten zich en het belangrijkste: de winnaar van SODA2020 wordt bekend gemaakt!

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur | Moderator Paul Suijkerbuijk opent de sessie.
19.05 uur | Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer, vertelt over SODA en het belang van open data.
19.10 uur | 5 jaar SODA: eerdere winnaars vertellen waar ze nu staan en laten met hun winnende toepassingen de waarde en het  potentieel van open data zien.
19.25 uur | Wie maken kans? De finalisten presenteren hun toepassingen en gaan hierover in gesprek.
19.55 uur | Aanloop naar de uitreiking: het uitspreken van het juryoordeel.
20.00 uur | De winnaar van SODA2020 is bekend!

Meld je aan voor de awarduitreiking van SODA2020.