Nomineer

Open data toepassingen nomineren voor de Stuiveling Open Data Award kan ook! Welke toepassing verdient wat jou betreft deze prijs?

Nomineren voor SODA2020 is helaas niet meer mogelijk.

Prijs

De winnaar van SODA2020 ontvangt een award en 20.000 euro om de open data toepassing verder te ontwikkelen, of voor inspanningen die het beschikbaarstellen of gebruiken van open data ten goede komen. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om een open data toepassing in de schijnwerpers te zetten!

Spelregels

Inzendingen, en dus ook nominaties, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees daarom de uitgebreide deelnemersvoorwaarden en jurycriteria om te zien waar de inzending die jij nomineert aan moet voldoen.

Hieronder vind je alvast een aantal belangrijke spelregels:

  • Er is open data gebruikt afkomstig van één of meerdere publiek gefinancierde organisaties binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Natuurlijk mag je (open) data uit andere bronnen hiermee combineren.
  • Je mag meerdere open data toepassingen nomineren, maximaal 3.
  • De organisatie van de SODA neemt contact op met de eigenaar van de genomineerde open data toepassing. De eigenaar van de toepassing dient in te stemmen met deelname en de wedstrijdvoorwaarden. Alleen dan maakt de toepassing kans op SODA2020.
  • Nominaties moeten worden gedaan door middel van onderstaand formulier.
  • Finalisten dienen, bij voorkeur fysiek en als het niet anders kan online, aanwezig te zijn tijdens de award uitreiking in het najaar van 2020, om kans te maken op de prijs.
  • Insturen kan tot en met 5 oktober 2020.